ТРАНСПОРТНА СХЕМА – РОЖЕН 2019

ОБЩЕСТВЕН ТРАНСПОРТ от 08:00 до 00:00ч през 30 минути от:

 Смолян
 Чепеларе
 Пампорово

Организиран обществен транспорт и обходни маршрути ще облекчат пътния трафик по време на РОЖЕН – Събор на Народното Творчество и Животновъдство

В дните от 19-ти до 21-ви юли обществения транспорт от Чепеларе, Пампорово и Смолян към Роженските поляни ще се движи от 8:00 ч. до полунощ на 30 минути. При повече пътници автобусите ще тръгват веднага след като се запълнят.

Основната цел на организирания транспорт е облекчаване на трафика към Рожен, затова ще има #безплатни #буферни #паркинги в Пампорово и Чепеларе, където посетителите на събитието да оставят колите си и да се придвижат до полянитес автобуси.

👉 СМОЛЯН:
-> Автобусите тръгват от кв. Устово
-> Движението на автомобили от Смолян към Рожен ще е по маршрут Устово – с. Соколовци – с. Момчиловци – хотел КООП Рожен.

👉 ЧЕПЕЛАРЕ:
-> Буферен паркинг край реката в района на фабриката за ски „Амерспортс България“
-> Автобусите от Чепеларе до Роженските поляни ще тръгват от местната автогара.

👉 ПАМПОРОВО:
-> Буферен паркинг на Малина и Студенец.
-> В самия курортен комплекс „Пампорово“ ще може да се паркира в дясната лента на еднопосочните улици, като лявата остава свободна за движение, а паркинга пред Студенец ще се използва и за маневриране на автобусите.
-> Общественият транспорт от Пампорово ще тръгва от три точки:
 паркинга на Студенец;
 от хотел „Мургавец“;
 от хотел „Снежанка“.

👉ПАЛАТКОВ ЛАГЕР:
-> Пътят за настаняване в палатковия лагер е Смолян, кв. Устово – с. Соколовци – с. Момчиловци – хотел КООП Рожен, откъдето ще се влиза през централния вход на лагера.

👉ФОЛКЛОРЕН КОНКУРС:
-> Автобусите с участници във фолклорния конкурс ще могат да паркират със съответните пропуски в едната лента на главния път над Роженските поляни, като другото платно остава свободно за движение на превозни средства, ангажирани с организацията на събора.

👉ОЩЕ ЗА ТРАФИКА:

-> В дните на събора движението на моторно-превозни средства по главния път от с. Проглед и бензиностанция Петрол към Пампорово ще е еднопосочно към Рожен. В този участък ще е забранено паркирането и ще е осигурено регулиране на движението, за да се избегнат тапите.

-> За идващите от Пловдив и Пампорово в началото на събора ще е организиран безплатен паркинг за над 3000 автомобила, като на излизане автомобилите ще преминават по горски път, излизащ на разклона Проглед-Пампорово.

-> От 6:00ч. на 19-ти юли до 6:00ч. на 22-ри юли трафикът на товарните автомобили за Смолян ще се пренасочи през Кърджали – Ардино – Смолян и Кричим – Девин – Смолян.

-> За тези, които идват за Ронженския събор през Стара Загора, препоръчителния маршрут е през Хасково – Кърджали – Смолян, кв. Устово – с. Соколовци – с. Момчиловци – Рожен.

‼️Основната препоръка към всички, решили да посетят Събора на народното творчество и животновъдство „Рожен“ 2019, е да ползват обществения транспорт и буферните паркинги, за да се избегнат тапите и дългото изчакване в колони по трасето.

‼️Информация за актуалната пътна обстановка от 19-ти до 21-ви юли ще се подава регулярно чрез Българско национално радио, интернет и мобилното приложение LIMA на АПИ.

Свържете се с нас

С подкрепата на: