ГАЛА-КОНЦЕРТ „РОЖЕН Е БЪЛГАРИЯ“

Едни от най-съкровените и вечни стихове на Христо Ботев ще прозвучат с невероятна сила, точно на място и в уникален синхрон с патриотичните песни, танци, музика, костюми, визуални картини в спектакъла “Възрожденски разкази” на Ансамбъл „Чинари“. Това ще е началото на големият вечерен концерт „Рожен е България“ в петък, 19 юли. 

Вихрени български хора, патриотични маршове и възрожденски песни ще бъдат съчетани с едни от най-съкровените и любими произведения на поета-революционер “Майце си”, „Моята молитва”, “Елегия”, „Хайдути“, „До моето първо либе“.

Неповторимия заряд на музикално-танцовия спектакъл на „Чинари“ ще ни  накара да си спомним за големите български възрожденци, които днес не са и не бива да бъдат забравени, ще пробуди националния  ни дух и гордост.

Концертът ще продължи с фолклорен рецитал с участието на Ваня Вълкова, Нелина и Жечка Сланинкова, които ще изпълнят най-популярните и любими народни песни от Тракия, Добруджа, Странджа и Македония.

Гала-концертът „Рожен е България“ ще започне в 20:00 ч. , а финалът ще е точно в полунощ с грандиозна заря над Роженските поляни.

Свържете се с нас

С подкрепата на: