ГОЛЯМОТО РОЖЕНСКО ЗНАМЕ СЕ ПРЕВРЪЦА В 11 100 НАЦИОНАЛНИ ФЛАГА ЗА КАМПАНИЯ „БЪЛГАРИЯ ЗАСЛУЖАВА!“

12.12.2022

Голямото знаме от Рожен-Събор на народното творчество и животновъдство  2019 ще се превърне в десетки хиляди български флага в подкрепа на националната кампания „България заслужава!“  за изграждане на 111-метров пилон за българското знаме на Роженските поляни в Родопите.

От внушителния трибагреник с площ от 6300 кв.м., превърнал се в символ на последния Роженски събор, ще бъдат направени точно 11 100 по-малки знамена с размери 0,60х0,80 м. Те ще бъдат символично раздадени на присъстващите на церемонията по откриването на Паметника на Обединението – Пилон „Рожен“, през юли следващата година.

Преработката  на Голямото Роженско знаме ще бъде извършена от  „Бендида-66“- Първомай и стартира на 10 декември. Фирмата е и първия официален корпоративен дарител, подкрепил националната кампания за изграждането на Пилон „Рожен“. Те обявиха, че ще изработят и дарят нужното за пилона знаме. Флагът ще е с площ от 1110 кв.м.  и ще бъде изработен от специален плат. Стойността на знамето е 5000 долара. Популяризирането на националните символи – герб и знаме са мисия на „Бендида-66“ и управителят и Атанаска Велчева.

Родолюбивата инициативата за изграждането на новия монумент на единението на България в Родопите е на Фондация „Наследство в бъдещето“. Проектът се реализира, чрез Национална дарителска кампания „България заслужава!“, под патронажа на президента на Република България Румен Радев.

Свържете се с нас

С подкрепата на: