Възвание към българите, живеещи в чужбина

20 апр. 2016

Родолюбиви братя и сестри,

Магията Рожен отново ще завладее Родопите и ще обедини цяла България от 15 до 17 юли 2016 година!

През 2015 г. Роженският събор бе възстановен и обновен след 9-годишно прекъсване по инициатива Фондация „Наследство в бъдещето“, в партньорство с община Смолян и община Чепеларе. Това бе всенароден празник за над 350 000 българи, които се докоснаха до богата ни духовност, родова памет, фолклор и народна култура.

Съборът на народното творчество и животновъдство „ Рожен“и през 2016-та ще съчетае пъстротата на фолклорни изпълнения, експозиции на национални и регионални музеи, етнографски сбирки,изложение на занаяти, аромата на чевермета и традиционни ястия, изложения на животни, на месни и млечни храни,  конни състезания и атракции, разнообразни детски събития, народни веселби и нестинари.

Убедени, че здравите корени на българина са в запазване на традициите и приемствеността между поколенията, ние от Фондация „Наследство в бъдещето“, Ви каним това лято на Рожен.  Върнете се в България заедно с децата си и се присъедините към нашия празник на българщината. Нека, обединени от мисията да предадем народното ни наследство в бъдещето на нацията,  превърнем Съборът на народното творчество и животновъдство „Рожен“  в обща патриотична кауза!

Симеон Караколев

Фондация „Наследство в бъдещето“

Нашите партньори